Decizia a fost luată în urma unui uşor reviriment înregistrat pe piaţa internaţională a îngrăşămintelor.

'Reluarea producţiei este posibilă şi datorită înţelegerilor comerciale care au fost încheiate cu singurul producător intern de gaze naturale cu care InterAgro colaborează de mai mult timp, OMV Petrom', se precizează în comunicatul InterAgro.

Combinatul chimic din Turnu Măgurele a fost oprit pentru revizie, în luna iulie, pe o perioadă nedeterminată.

Omul de afaceri Ioan Nicolae a cumpărat combinatul din Turnu Măgurele în 2004. Obiectul de activitate al SC Donau Chem Turnu Măgurele îl reprezintă fabricarea şi comercializarea de îngrăşăminte minerale cu azot şi a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alături de producţia de piese schimb şi utilaje tehnologice. Fostul Combinatul din Turnu Măgurele care, înainte de 1989 avea peste 3.000 de angajaţi, mai are acum 942 de salariaţi.

Chemgas Slobozia are ca obiect principal de activitate fabricarea şi comercializarea îngrăşămintelor azotoase. Combinatul chimic Slobozia a beneficiat din partea grupului InetrAgro de o infuzie de capital de 37 de milioane de euro pentru modernizarea, repornirea şi funcţionarea platforme chimice aflate într-o faza avansată de degradare datorită nefuncţionării. AGERPRES