Paul Otellini, preşedinte şi CEO al Intel, a prezentat la târgul de telefonie mobilă de la Barcelona o serie de planuri care vizează extinderea portofoliului de produse smartphone al companiei. Având la bază parteneriatele strategice cu Motorola Mobility şi Lenovo, Intel a început colaborarea cu Orange, Lava International şi  ZTE.
    
Intel şi Orange au prezentat un smartphone bazat pe design-ul de referinţă al procesorului Intel Atom Z2460. Cu ajutorul smartphone-ului utilizatorii pot accesa serviciile Orange: Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays şi Orange Gestures. Terminalul va fi disponibil în Anglia şi în Franţa din această vară.

Intel a anunţat de asemenea planurile de a intra pe piaţa de smartphone-uri din India prin intermediul unei alianţe cu Lava International, o companie care a înregistrat creşteri substanţiale într-un timp record. Vishal Sehgal, cofondatorul Lava şi preşedinte al consiliului director a anunţat lansarea XOLO Smartphone by Lava.

XOLO X900 se bazează pe un design de referinţă Intel şi va fi primul smartphone bazat pe tehnologie Intel comercializat în India. Terminalul va fi disponibil în retail la începutul trimestrului doi al anului curent şi va fi compatibil cu majoritatea reţelelor Indiene de telefonie mobilă.  

Pe lângă parteneriatul semnat deja cu Motorola Mobility, Intel a anunţat începutul colaborării cu ZTE. Parteneriatul se va întinde pe mai mulţi ani şi vizează smartphone-urile şi tablet PC-urile. He Shiyou, Executive Vice President şi Head of the Terminal Division al ZTE a oferit informaţii despre modul în care această alianţă dintre ZTE şi Intel va ajuta compania să dezvolte produse unice şi performante pentru operatorii wireless. El a mai declarat şi faptul că primul echipament ZTE care va folosi procesor Intel urmează să apară în a doua jumătate a anului 2012.