Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a fost trecut de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, din coordonarea premierului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, procedura de transfer urmând să fie încheiată în termen de 15 zile.

Până în prezent, Inspectoratul de Stat în Construcţii a funcţionat în subordinea Guvernului şi a fost coordonată de către un consilier de stat al primului-ministru.

În urma transferului, ISC va fi finanţat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar protocolul de predare-primire care va fi încheiat în termen de 15 zile va cuprinde prevederile bugetare, execuţia bugetară până la data preluării, precum şi structurile de personal preluate.

Transferul este argumentat în ordonanţa de urgenţă prin faptul că activităţile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au aplicabilitate la nivelul întregului teritoriu, dar instituţia nu dispune de structuri proprii în teritoriu de monitorizare, control şi evaluare, precum şi de culegere a informaţiilor din piaţa construcţiilor.

SURSA: Mediafax