Faţă de luna septembrie 2013, preţurile producţiei industriale pe total au fost mai mari cu 0,1%, pe piaţa internă au crescut cu 0,5%, iar cele pe piaţa externă au scăzut cu 0,7%. Comparativ cu luna august 2014, preţurile producţiei industriale au înregistrat, în septembrie, creşteri în industria bunurilor intermediare (+0,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,2%). Scăderi de preţuri s-au constatat în industria bunurilor de capital (-0,7%), industria bunurilor de uz curent (-0,3%) şi industria energetică (-0,3%).

În septembrie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 1,4%, în industria bunurilor de uz curent cu 1,1% şi industria bunurilor intermediare, cu 0,2%. Scăderi de preţuri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (-1,3%).

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) reprezintă, alături de Indicele preţurilor de consum, Indicele produselor agricole şi Indicii preţurilor producţiei pentru servicii, un indicator cheie pentru măsurarea inflaţiei şi pentru determinarea deflatorului Produsului Intern Brut în România. Indicele este bazat pe o anchetă lunară şi măsoară evoluţia medie a preţurilor mărfurilor industriale produse în România şi vândute direct de producători, atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă.