Reducerea cifrei de afaceri a fost generată de scăderile înregistrate la comerţul cu autovehicule (-2,8%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,0%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente şi întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 11,6%.

Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 1,4% pe fondul creşterilor înregistrate la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,2%), la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+2,1%) şi la serviciile de coafură şi de la alte activităţi de înfrumuseţare (+0,2%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,4%) şi la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-1,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,7%, din cauza reducerilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-4,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+1,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,0%, respectiv cu 1,2%.

Reducerile au fost determinate de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-10,7%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+45,6%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+7,9%), la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,0%).

În semestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a redus faţă de semestrul I 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,0%, respectiv cu 1,7%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,6%), la comerţul cu autovehicule (-2,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-1,8%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de semestrul I 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%, respectiv cu 2,6%. Reducerile au fost generate de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,9%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-3,0%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,5%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+5,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,2%).