Firma Meridian Land, care dezvoltă complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, a cerut insolvenţa companiei, pe fondul incapacităţii de plată a dobânzilor la creditele contractate.

„Intrăm în faliment din cauza firmei de construcţii cu care am lucrat şi care trebuia să termine complexul în 14 luni, dar ne-au ţinut în loc cu lucrările timp de trei ani. Eu am plătit patru ani dobânzi la credite”, a declarat Emil Oprea, asociatul unic al firmei.

El a spus că deşi a fost finalizată construcţia, clădirea mai are nevoie de retuşuri de 110.000 de euro.

Nu s-a vândut nici un apartament

„Complexul de apartamente fusese evaluat, anul trecut, de CB Richard Ellis la 20 de milioane de euro. Dacă lucrările au fost întârziate, nu am reuşit să vând nici un apartament, însă am rămas cu credite bancare de 3,6 milioane de euro”, a afirmat Oprea, care a adăugat că urmează să acţioneaze în instanţă firma italiană Marcora, constructorul proiectului.

Verdi Park este situat în sectorul 2 al Capitalei, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente. Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costă acum între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro.

SURSA: Mediafax