Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ingrid Mocanu prezintă ultima ”trăsnaie” făcută de Andrei Muraru. Mai exact, acesta s-a fotografiat în birou de Ambasador de la Ambasada din SUA, postând imaginea pe rețelele de socializare.

Aceasta a subliniat tabloul cu președintele Klaus Iohannis de pe bibliotecă, care nu înțelege ce caută acolo, dar și o listă cu numerele de telefon ale tuturor angajaților Ambasadei, care sunt confidențiale.

„Din ciclul: ce trăznăi mai fac ambasadorii mei favoriți? De exemplu, pe primul loc, ca și competență desigur, eu îl plasez pe domnul Muraru de la partenerul strategic, care se pozează în biroul de Ambasador de la Ambasada din SUA și se pune pe FB 🙂

Un tablou cu Iohannis tronează pe bibliotecă (oare l-o fi adus de acasă sau l-a cerut de acolo, de la americani?), dar asta nu-i nimic, e pistol cu apă 🙂 Pe masă se află lista cu numele și numerele de telefon ale tuturor angajaților Ambasadei.

Un spațiu de securitate de clasa I

Aaa, nu-i nimic, le puteți divulga, ce se poate întâmpla? Și a propos, domnu’ ambasadore, vă dau un sfat gratis: să știți că spațiul biroului ambasadorului într-un stat, mai ales în SUA, este spațiu de securitate clasa I, nu se pot pune poze pe FB de acolo. Pozele se fac la sala de protocol”,  a scris avocata pe Facebook.

Totodată, ea a subliniat faptul că informațiile privind numerele de telefon ale angajaților Ambasadei sunt clasificate, neînțelegând ce caută în acestă imagine.

„Pentru alte sfaturi, știți numărul meu de telefon, că văd că numerele angajaților Ambasadei (care sunt informații clasificate, să știți) nu v-au folosit la absolut nimic. Dacă nu-l aveți, îl știu băjeții. Nu l-am schimbat, tot ăla este, că, vorba #băjeților, nu am nimic de ascuns 😁

PS – cre’ că se crăcănează de râs nu doar cei care știu câteva reguli de diplomație de pe la americani, ci și românii noștri din centrala MAE sau ambasadorii de carieră 🙂 care văd ce ambasador avem (extrem de competent și profesionist, desigur)”, a mai scris Ingrid Mocanu.