În plus, din anul opt, dobânda variabilă aplicată din acel moment este mai avantajoasă chiar și față de un credit ipotecar cu dobândă integral variabilă, aplicată de la acordarea creditului, conform unui comunicat.

Pentru creditul de nevoi personale, oferta este disponibilă până la data de 15 martie 2021 și urmărește să impulsioneze consumul local.

ING scade ratele dobânzilor pentru creditele ipotecare și de nevoi personale

Astfel, rata dobânzii pentru creditele de nevoi personale scade și mai mult, cu 1% pentru toate sumele acordate începand cu 5 februarie, pornind acum de la 5,99%.

Scăderea ratei dobânzii poate ajunge până la 2% în cazul în care un credit de la altă bancă este refinanțat de către ING. Operațiunile de contractare a unui credit personal, rambursarea normală sau anticipată, precum și închiderea acestuia pot fi făcute și online de către clienții băncii, direct în ING Home’Bank.

Conform celui mai recent studiu realizat de ING International Survey, atunci când au fost întrebați cât sunt de mulțumiți de locuințele lor, românii s-au clasat pe ultimul loc (71,8%), față de alte naționalități precum olandezii (82,2%) sau germanii (80,9%).

În ceea ce privește schimbările pe care le-ar face în casă, cei mai mulți români au declarat că ar opta pentru o suprafață mai mare, o renovare, ori un spațiu exterior precum o terasă sau o grădină. Totodată, 47,4% dintre românii intervievați iau în considerare să se mute sau să își achiziționeze o locuință în următorii doi ani.

Într-o perioadă determinată de incertitudini, ING Bank România a întrebat românii care sunt principalele temeri atunci când vine vorba de achiziția unei case.

Răspunsurile, sfaturile sau recomandările practice sunt centralizate pe platforma Frici de cumpărat casa unde psihologul Diana Lupu, arhitectul Alina Vâlcu și consultantul financiar din programul Banometru Corneliu Ionescu răspund temerilor românilor. Demersul face parte din obiectivul ING Bank România de a promova sănătatea financiară în viața de zi cu zi, bazată pe decizii financiare informate și potrivite fiecăruia.