ING reduce cu un punct procentual, până la nivelul de 7%/an dobânda standard pentru contul curent cu card ataşat ING Cont’ROL.

Potrivit unei note interne adresate clienţilor, această decizie a fost determinată de „contextul evoluţiei dobânzilor pe piaţa bancară”.

Pentru o valoare a soldului de până la 100.000 de lei noua dobândă va fi de 7% pe an, aceasta crescând cu o jumătate de punct procentual pentru o valoare a soldului mai mare de 100.000 de lei, potrivit documentului menţionat.

În urmă cu trei săptămâni, mai exact pe data de 5 ianuarie, Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României a decis, în cadrul şedinţei de politică monetară, să reducă dobânda cheie cu 0,5 puncte procentuale, de la 8% la 7,5%, şi să menţină ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 25%.

Decizia reducerii dobânzii de politică monetară a fost luată „pentru asigurarea unei perspective de convergenţă a ratei inflaţiei către ţintele stabilite”, conform comunicatului al Băncii Centrale.

DETALII:
Citeşte şi  ING reduce dobânzile pentru Cont’ROL
Citeşte şi: BNR reduce dobânda de politică monetară la 7,5%