Fondurile alocate susţin construirea a şase centre competiţionale, a satului olimpic, centrului de presă şi a unei linii de tren de mare viteză care să lege Aeroportul Internaţional Incheon de PyeongChang (aproximativ 160 km), precum şi a altor elemente ce ţin de infrastructura locală. 

Conform Agerpres, Bugetul total se ridică la peste 2,8 trilioane de woni, peste 2,3 miliarde de euro, potrivit preşedintelui Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice PyeongChang 2018, Hee-beom Lee. 

Potrivit organizatorilor, noile centrele competiţionale (Gangneung Oval, Gangneung Ice Arena, Gangneung Hockey Centre, Kwandong Hockey Centre, Jeongseon Alpine Center şi Alpensia Sliding Center) sunt finalizate în proporţie de 96,8%. 

Organizatorii şi-au propus ca oricare dintre acestea să fie accesibile participanţilor în cel mult 30 de minute, ''cea mai compactă structură din istoria jocurilor olimpice''. 

Jocurile Olimpice vor beneficia şi de un centru de comandă ultramodern, de unde organizatorii vor putea monitoriza toate aspectele legate de desfăşurarea Jocurilor Olimpice, de la supravegherea video a centrelor competiţionale şi a drumurilor până la starea vremii şi informaţii despre aterizările şi decolările pe Aeroportul Internaţional Incheon. 

Mascotele competiţiei sunt tigrul alb Soohorang – pentru întrecerile olimpice – şi Bandabi, un urs negru asiatic, pentru cele paralimpice. Torţa olimpică va avea 700 de mm, altitudinea la care se afla, potrivit organizatorilor, PyeongChang. 

Coreea de Sud a câştigat dreptul a organiza Olimpiada de Iarnă de anul viitor în data de 6 iulie 2011. 

Conferinţa Mondială a Jurnaliştilor este un eveniment anual organizat de Asociaţia Jurnaliştilor din Coreea. Tema ediţiei din acest an, a cincea, este ''Rolul mass media pentru pacea lumii''. La dezbateri au participat 90 de jurnalişti din 55 de ţări, inclusiv România.