Deși la apogeul carierei, Michael Jackson era foarte puternic şi sănătos, fiind capabil să execute mişcări complicate fără prea mare efort, în momentul morţii, corpul său abia mai cântărea 50 de kilograme şi era foarte afectat de intervenţii chirurgicale.

Astfel, Michael Jackson nu avea în stomac în momentul decesului decât medicamente parţial dizolvate. Iar șoldurile, încheieturile şi umerii cântăreţului erau acoperiţi de urme de injecţii, din cauza administrării de analgezice de către medicul său.

Vânătăi suspecte

Buzele lui erau tatuate cu roz iar sprâncenele, cu negru, în timp ce partea superioară a frunţii era colorată încât să mascheze marginea perucii, arată stirileprotv.ro, citând presa internațională.

Vedeta avea vânătăi suspecte pe genunchi şi pe gambe şi prezenta tăieturi pe spate, urme ale unei căderi recente. Corpul avea zone de piele mai deschise şi altele mai închise la culoare, lucru care confirmă o afecţiune de pigmentare, vitiligo.

Cel mai tulburător lucru este părul ondulat care îi ajungea până la umeri era o perucă lipită de scalp. Sub perucă, Michael era complet chel.

”Era doar piele şi os, părul îi căzuse şi nu mânca mai nimic, în afara pastilelor, atunci când a murit”, a povestit unul dintre apropiaţii cântăreţului, conform sursei citate.

Dependența de analgezice

Jackson ar fi început să poarte perucă după ce părul i-a fost afectat de un incendiu, în timp ce filma o reclamă pentru Pepsi, în 1984.

În urma accidentului, imaginile din acel moment arătau o zonă a capului unde Michael avea o rană profundă. Acest incident este considerat şi momentul în care a apărut dependenţa artistului pentru analgezice.

Fratele artistului,Tito a afirmat: ”Lua medicamente pentru dureri din cauza arsurilor şi evident că a dezvoltat un fel de dependenţă”.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea ca somnifer.