Ion Țiriac este criticat din cauza vânătorilor pe care le organizează la Balc. Cu toate acestea, prințul Dimitrie Sturdza îi ia apărarea și îl laudă pentru faptul că ”aduce investitori” în România.

Fostul tenismen organizează încă din anul 2005 partide de vânătoare la Balc, în județul Bihor, la care își cheamă parteneri de afaceri și prieteni influenți atât din România, cât și din vestul Europei. Acolo au ajuns politicieni importanți, oameni de afaceri și vedete internaționale.

Acest lucru i-a adus însă și mulți critici. Iubitorii de animale au luat atitudine împotriva omului de afaceri încă din anul 2012, manifestând contra acestei activități, care implică împușcarea a sute de mistreți.

Prințul Dimitrie Sturdza îi ia apărarea lui Ion Țiriac

Prințul Dimitrie Sturdza, în vârstă de 84 de ani, care a participat, la rândul său, la aceste partide de vânătoare, îl apără pe Ion Țiriac. Acesta îl laudă pe fostul tenismen pentru faptul că astfel, aduce investitori în țara noastră.

”Oamenii să nu mai mănânce carne deloc, să nu mai vorbească! Au văzut vreodată cum se taie capul la un pui? Vânătoarea făcută de domnul Țiriac era foarte profesionistă.

Mistreții puteau să scape, iar cei mai inteligenți scăpau. Țiriac a adus investitori acolo și ar trebui să primească o medalie, nu critici pentru treaba asta”, a spus descendentul familiei de nobili Sturdza în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de pe Gsp.

Partidele de vânătoare organizate la Balc, un plus de imagine pentru România

Prințul Dimitrie Sturdza a mai spus că Ion Țiriac ar trebui lăudat pentru ceea ce face la Balc, întrucât aduce un beneficiu de imagine României. Potrivit acestuia, în țara noastră ajungeau ”cei mai mari conducători industriași din Europa”.

”Noi, românii, avem un defect! Este o treabă foarte urâtă în țară! Că atunci când a reușit cineva, hai să-l dăm jos! El organiza o vânătoare foarte profesionistă, într-un sat foarte mare.

Acolo a invitat de la început, și a fost foarte inteligent, cei mai mari conducători industriași din Europa. Au venit ăștia de la Mercedes, de la Porsche, toți ăștia foarte, foarte mari. Și a creat o imagine pozitivă României”, a adăugat acesta.