Avertisment la nivel înalt în România, cu privire la intenţiile lui Vladimir Putin!

Unde va ataca, în continuare, Vladimir Putin? Marcel Ciolacu: Trebuie să fim pregătiți, nu știm în ce direcție va continua

Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PSD, a vorbit, joi, despre războiul din Ucraina şi despre modul în care România s-ar putea implica în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina.

Deocamdată, ţara noastră nu trimite armament în Ucraina, iar soldaţii NATO de pe teritoriul României sunt forţe de descurajare, nu de atac, afirmă Ciolacu.

Liderul PSD subliniază clar că România nu se află în conflict direct cu Rusia. Totuşi, trebuie să fim pregătiţi pentru orice, pentru că Vladimir Putin este imprevizibil şi nu se ştie unde poate ataca în continuare.

„Deocamdată nu a fost nevoie să luăm o decizie de a trimite armament în Ucraina.

Mai multe armate din cadrul NATO au trimis soldați pe teritoriul României. Sunt forțe de descurajare, nu de atac.

Noi nu suntem în conflict direct cu Rusia, Rusia nu a provocat NATO.

Dar avem o datorie față de Moldova. Trebuie să fim pregătiți, nu știm în ce direcție va continua dictatorul Putin să atace Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV.

Este România pregătită pentru problemele alimentare declanşate de invazia din Ucraina?

Cu aceeaşi ocazie, Marcel Ciolacu a vorbit şi despre pregătirile pe care România trebuie să le facă în contextul crizei alimentare declanşate de războiul din Ucraina, ţara vecină fiind unul dintre cei mai mari exportatori de cereale la nivel mondial.

Ucraina a fost al patrulea mare exportator global de porumb şi al şaselea mare exportator de grâu, în sezonul 2020-2021, însă, odată cu debutul invaziei, exporturile se realizează extrem de greu, pe calea ferată sau prin porturile mai mici.

Marcel Ciolacu spune că România trebuie neapărat să îşi mărească capacitatea de rezerve, în acest context.

„România a luat deciziile cele mai corecte și ne-am implicat în zona umanitară și comercială.

Statul român trebuie să își mărească capacitatea de rezerve. Nu vrem să stăm la mâna lui Putin să declanșeze o criză alimentară.

Am stat de vorbă, aseară, la Guvern, cu premierul, ministrul Agriculturii și cu alții, pe aceste subiecte. România va fi pregătită, vom avea și o recoltă bună”, a mai declarat liderul PSD.