Anunțul momentului despre Putin! Ce se întâmplă, de fapt, cu liderul de la Kremlin? Mircea Geoană a spus-o clar

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice (NATO) a declarat că Alianța nu deține informații cu privire la starea de sănătate a președintelui rus, în contextul în declarațiilor făcute de șeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kyrylo Budanov.

„Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a declarat secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice (NATO).

Tot la Digi24, acesta a mai spus că există căi de comunicare directe, la nivel militar, între partea americană și partea rusă. Mircea Geoană a mai spus că acest lucru are loc pentru a evita o eventuală escaladare a situației, subliniind că misiunea Alianței este de a evita acest lucru.

„Întotdeauna între marile puteri nucleare a existat şi trebuie să existe dialog cu privire la stabilitatea strategică, iar faptul că între Statele Unite şi Federaţia Rusă, două mari puteri nucleare, există, chiar în aceste condiţii dificile, dialog la nivelul militar cel mai înalt este un indiciu al faptului că există, în pofida retoricii care este contraproductivă şi pe care o condamnăm, există în continuare un element de raţionalitate şi de responsabilitate. A fi mare putere nucleară nu înseamnă să vorbeşti la televizor despre ceea ce poţi să faci, ci să încerci să fii un actor credibil şi constructiv pentru pace şi stabilitate la nivel internaţional”, a precizat Mircea Geoană.

Rusia desfășoară acțiuni menite să-l înlăture de la conducere pe Vladimir Putin

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei spune că războiul cu Rusia merge atât de bine, încât va ajunge la un punct de cotitură până la jumătatea lunii august și se va încheia până la sfârșitul anului.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a mai spus că în Rusia este deja în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

El a respins sugestiile că ar răspândi propagandă ca parte a războiului informațional și a fost sigur de afirmațiile sale.

Oficialii ucraineni au mai exprimat îndoieli cu privire la bunăstarea mentală și fizică a lui Vladimir Putin și și-au declarat certitudinea că vor învinge în cele din urmă, dar până la acest interviu, niciunul nu a fost atât de specific și nu a prezentat un calendar al victoriei, un semn al creșterii încrederii lor pe câmpul de luptă.