Oamenii se familiarizează cu tehnologia digitală la vârste tot mai fragede. Practic, peste jumătate din copii cu vârste cuprinse între cinci şi opt ani au folosit deja tabletele pentru a se juca sau învăţa, conform unor studii americane. Pentru copii cu vârste între şase şi 12 ani, iPad a fost cel mai râvnit gadget Crăciunul trecut.

iPad devine tot mai răspândit în educaţia din SUA. Peste 1,5 milioane de dispozitive de acest fel sunt utilizate în prezent de elevi şi şcolile au cumpărat circa 47.000 de unităţi numai în prima lună şi jumătate de la lansare. În prezent, există peste 20.000 de aplicaţii destinate educaţiei şi 80% din aplicaţiile educaţionale din App Store ţintesc copii. Sunt studii care au arătat că elevii care au acces la iPad obţin rezultate mai bune la şcoală decât cei care nu au.

Aceste informaţii provin dintr-un infografic impresionant realizat de agenţia de media MDG Advertising, care a pus la un loc informaţii colectate de la CNN, The Wall Street Journal, MarketWatch şi alţii.

DEZBATERE: Ce vârstă ar trebui să aibă copii înainte să li se permită să folosească tablete şi alte dispozitive digitale?

Click pentru mărire

SURSA: Mashable