Infectări pe bandă rulantă în Consiliile Judeţene din România! Au fost depistați pozitiv. În ce stare se află?

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Descoperirea a fost făcută în urma unui test RT-PCR făcut miercuri, 12 ianuarie, pentru a pleca joi la Novi Sad, în Serbia. Amintim că acesta este vaccinat cu trei doze de ser anti-COVID.

„Mă pregăteam să merg în Serbia la lansarea Capitalei Europene a Culturii pentru care a trebuit să fac un test RT-PCR pentru că la întoarcerea în ţară e nevoie de el, şi s-a dovedit că e pozitiv. În consecinţă, trebuie să mă izolez la domiciliu 5 zile. Am făcute 3 doze de vaccin, aşa că după cinci zile voi repeta testul şi dacă e negativ, pot să îmi reiau activitatea. Nu am simptome. E o formă uşoară de boală, asta datorită faptului că m-am vaccinat. Am făcut şi un test antigen care a fost negativ, însă la cel RT-PCR, care e mai exact, a ieşit pozitiv”, a declarat Alin Nica pentru news.ro

În aceeași situație se află și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alexandru Proteasa. Acesta a fost testat pozitiv cu COVID-19, chiar dacă are făcute trei doze de vaccin şi a trecut şi prin boală. Totodată, vicepreședintele CJ Timiș nu are simptome.

Președintele CJ Buzău a fost la rândul său infectat

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a primit la rândul său o confirmare a infectării cu COVID-19. Acesta a lipsit, miercuri, pentru prima dată de la o şedinţă de consiliu judeţean, deoarece avea simptome uşoare de boală. Mai apoi, testul PCR a ieşit pozitiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău este vaccinat cu 3 doze şi nu a fost infectat cu COVID-19 până acum. Trebuie menționat că are o formă uşoară de boală şi se află in izolare la domiciliu.