Luigi Marius Ciubrei,  care a demisionat  din postul de director al APDM Galaţi, din cauza dosarului în care a fost judecat și condamnat, a reușit să obțină un post călduț de consilier managerial al noului director. Post pentru care câștigă 27.000 de lei pe lună (brut).

După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

În data de 11 iulie 2018, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să revină la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi, potrivit Adevarul. 

Cu toate că, ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia, Luigi Marius Ciubre este consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, fiind mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte același salariu – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director.

Corpului de Control al Ministrului Transporturilor,  a făcut o verificare a modului în care s-a derulat întreaga afacere. Până acum, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei merită banii pe care îi primește, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni.