Cu toții știm de faimoasa companie AMD (Advanced Micro Devices) însă puțini știu că aceasta este condusă de către o femeie. Aceasta se numește Lisa Su și a reușit să fie cea mai bine plătită femeie din lume.

Cât a câștigat în 2019

Anul trecut, Lisa Su a câștigat 58,5 milioane de dolari, de patru ori mai mult decât în 2018. Această sumă este formată din salariul de bază (1 milion de dolari/an) plus primele și bonusurile primite în funcție de rezultate.

Pe locul doi al clasamentului se află David Zaslav, CEO-ul Discovery. Lisa Su a câștigat cu 13 milioane de dolari mai mult decât acesta.

Prin performanțele sale, Lisa Su a reușit ca în 2019 să primească un salariu mai mare decât cele mai bine plătite femei din lume, concret șefele de la Lockheed Martin și General Motors.

Lisa Su, pasionată de tehnică de când se știe

Lisa Su este inginer informatician. Este americancă născută în Taiwan și are 50 de ani. Părinții săi au emigrat în Statele Unite când Lisa avea 3 ani.

Lisa a fost pasionată de tehnică de când se știe. Încă din copilărie visa să devină inginer. La 10 ani, se amuza demontând și reparând mașinile cu telecomandă ale fratelui său.

La începutul carierei sale de inginer, a lucrat la Texas Instruments, IBM și Freescale Semiconductor, unde a avut și posturi de responsabilitate.

Ca vicepreședinte al unui centru de cercetare al IBM, a contribuit la dezvoltarea unor semiconductori din siliciu performanți, precum și la perfecționarea unor chip-uri. A dobândit cu timpul o reputație solidă de expert în tehnologie.

A fost numită director general la AMD în octombrie 2014, după doi ani de când se angajase în această companie.

În prezent, ea face parte și din consiliile de administrație de la Analog Devices și Cisco Systems.