"Ne recunoaştem greşeala şi transmitem scuzele şi condoleanţele noastre familiilor victimelor", a declarat Qassem al-Rimi, lider militar al al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), ramura yemenită a reţelei extremiste.

Atacul respectiv s-a soldat cu 56 de morţi, inclusiv medici străini, şi peste 200 de răniţi şi a fost revendicat la momentul respectiv de AQPA. ‘Noi le-am cerut combatanţilor noştri să evite spitalul şi locul de rugăciune din complexul ministerial, ceea ce opt dintre ei au şi făcut. Dar cel de-al nouălea nu a respectat recomandarea’, a recunoscut al-Rimi, într-un rar episod de tip mea culpa marca AQPA.

"Atacul era îndreptat împotriva Ministerului Apărării. Spitalele ministerului sunt numeroase în ţară şi dacă am fi vrut să vizăm unul dintre ele am fi făcut-o mai degrabă acolo unde nu există dispozitive de securitate", a adăugat şeful AQPA.

Imagini surprinse de camerele de luat vedere difuzate după atac de televiziunea publică yemenită au arătat un bărbat înarmat serios care a deschis focul pe culoarele spitalului. El s-a întâlnit cu circa zece doctori şi infirmiere care se refugiaseră într-o sală. După care a scos cuiul unei grenade şi a aruncat-o în direcţia acestora. În alte imagini apare un bărbat care încearcă să se ascundă cu un băieţel. Negăsind un loc potrivit, el aşteaptă, înspăimântat. Un atacator soseşte şi îi execută.

Qassem al-Rimi le-a promis despăgubiri familiilor victimelor atacului, remarcând că gruparea sa nu este favorabilă "acestui tip de atac".
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: