ANPC a intrat la rupere! Vor fi efectuate sute de controale. Ministrul Economiei: Peste 2 milioane de facturi urmează să fie refăcute

Totodată, ministrul Economiei a subliniat că a făcut apel la furnizorii de energie să nu aștepte controalele ANPC, „pentru că este nevoie de responsabilitate”.

„Până în acest moment avem 97 de controale finalizate, şi sunt încă 100 de controale pe care le derulează colegii de la ANPC în teritoriu. Peste 2 milioane de facturi urmează să fie refăcute, mai precis 2.232.224 de facturi”, a declarat Florin Spătaru la Profit TV.

De asemenea, ministrul a subliniat că ANPC a fost prima entitate a statului care a început aceste controale şi a creat Comandamentul pentru Energie şi o adresă de email pentru a acoperi aceste reclamaţii.

„Sunt foarte multe, şi asta spune ceva, că poate că acea OUG nu a fost interpretată aşa cum trebuie şi că un astfel de demers, aceste facturi, multe greșite, au creat un impact major în rândul populației. Am făcut apel la furnizorii de energie să nu aştepte controalele ANPC, pentru că este nevoie de responsabilitate. (..) Din informațiile pe care le am, o bună parte din furnizori şi-au modificat aceste aplicații pentru a corecta facturile”, a mai spus Florin Spătaru.

Ce spune Florin Spătaru despre facturile majorate?

Despre facturile majorate, ministrul Economiei a precizat că acestea sunt multe și au avut un impact major.

„În momentul în care ai o pensie de 900 de lei şi trebuie să plătești o factură la gaz de 2.600 de lei, deja s-a depășit o anumită limită și trebuie să venim cu măsuri corective”, a completat acesta, explicând că un astfel de demers, ceea ce se întâmplă pe piața energiei are un impact asupra economiei romanești.

„Trebuie să avem soluții dacă vrem să păstrăm economia în picioare”, a conchis Florin Spătaru.

Legat de numărul de sesizări, ministrul a spus că s-au primit în jur de o mie de astfel de sesizări privind facturile la energie, însă nu a fost omis niciun furnizor în privința controalelor.