Mulți au considerat că evenimente catastrofale din istoria umanității ar fi fost prevăzute în catrenele astrologului francez. Se spune că Nostradamus a prezis Marele Incendiu din Londra, ascensiunea la putere a lui Hitler, atacurile din 11 septembrie 2001 și pandemia COVID-19, scrie New York Post.

Viziunea sumbră a lui Nostradamus asupra lumii, modelată de pasaje din Vechiul Testament

De cele mai multe, profețiile sale înclină spre conflagrații și catastrofe. Michel de Nostredame (Nostradamus) a scris primul volum de catrene în 1555, dar cărțile lui se mai tipăresc și azi. A studiat astrologia și diverse științe ”oculte” și a folosit toate informațiile pentru a prezice viitorul.  Se crede că viziunea sumbră a lui Nostradamus asupra lumii a fost modelată de pasaje din Vechiul Testament și de trauma pierderii soției și a copiilor din cauza ciumei.

Predicțiile lui Nostradamus pentru 2022 au inclus creșterea IA, puterea criptomonedei și o creștere a canibalismului, ca răspuns la inflație. Ce s-a întâmplat? Bitcoin a scăzut, inflația a atins niveluri ridicate, iar „Dahmer Monster”, serialul Netflix despre cel mai cunoscut criminal în serie, cunoscut pentru acte de necrofilie și canibalism, a devenit al cel mai urmărit serial din istoria rețelei.

Iată o prezentare generală a previziunilor lui Nostradamus pentru 2023.

Încălzirea globală și mulți, mulți pești morți

Într-un pasaj oarecum amuzant, Nostradamus prezice: „Ca soarele, capul va arde marea strălucitoare: toți peștii vii ai Mării Negre vor fierbe”. Așa cum se știe deja, cercetări recente sugerează că multe dintre speciile de pești riscă să dispară ca urmare directă a încălzirii globale, care face ca mările și oceanele Pământului să se încălzească foarte mult.

Palatul Buckingham, în flăcări

Nostradamus a prezis că anul 2023 va aduce „foc ceresc asupra clădirii regale”. La propriu, ar putea însemna că un meteorit se va îndrepta direct spre Palatul Buckingham, urmând să-l transforme în scrum. La modul figurat, este evident că prințul Harry și Meghan Markle, care au lansat recent un serial controversat pe Netflix despre viața din Familia Regală, au dat foc reputației monarhiei britanice.

Al Treilea Război Mondial

Nostradamus scrie că anul 2023 va găsi lumea implicată în „șapte luni de mare război și oameni morți din cauza răului”. Acest catren s-ar putea aplica, cu o oarecare întârziere, războiului din Ucraina, marcat de crime de război și un număr mare de morți în rândul civililor, iar răul ar putea fi personificat de Vladimir Putin. Profeția sa vorbește de escaladarea conflictului într-un Război Mondial pe scară largă, anul viitor.

Venirea antihristului

Nostradamus scrie că în jurul anului 2023, „antihristul îi anihilează foarte curând pe cei trei”. Războiul lui va dura douăzeci și șapte de ani. Necredincioșii vor fi morți, captivi, exilați. Sânge, trupuri umane, apă și o ploaie roșie vor acoperi pământul.”

Dezastrul de pe Marte

Nostradamus prezice, de asemenea, că încercarea omenirii de a coloniza planeta Marte, așa cum își propune antreprenorul și actualul șef al Twitter, Elon Musk, ar putea lua sfârșit în 2023.

Secetă înainte de marile inundații

„Pământul uscat devine și mai uscat” înainte de „marile inundații”,  spune un catren al lui Nostradamus. Mediul ar putea avea un alt impact în 2023, conform previziunilor sale. Pe măsură ce schimbările climatice continuă să se înrăutățească, această predicție nu pare prea exagerată pentru anul următor. În Anglia, în 2022, s-a înregistrat una dintre cele mai fierbinți veri, din 1935 încoace. Țara a avut doar 56% din precipitațiile sale medii în luna iulie.