Luca Mălăiescu a declarat, ieri, că a fost informat, în urmă cu câteva zile, de către reprezentanţii firmei Mechel, că oţelăria va fi vândută unei companii turceşti. “Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuţii foarte avansate pe tema aceasta. Va fi vândut unei companii turceşti. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Mechel, care au considerat că este benefic să-mi aducă la cunoştinţă faptul că deja sunt în discuţii foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro şi ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro şi se achită de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor”, a declarat Luca Mălăiescu.

Până la difuzarea acestei știri, reprezentanții companiei nu au putut fi contactați.

Potrivit primarului din Oţelu Roşu, oţelăria va fi mutată cu totul în Turcia, pentru că societatea care urmează să cumpere combinatul a ajuns la concluzia că gazul metan şi curentul sunt mai scumpe în România. “Practic, combinatul de la Oţelu Roşu dispare, se mută în Turcia. Compania care cumpără combinatul nu a dorit ca acesta să-şi desfăşoare activitatea la Oţelu Roşu, deoarece curentul şi gazul metan sunt mai scumpe decât în Turcia. Nu am putut să primesc cu bucurie această veste, însă speranţele pentru repornirea combinatului au fost foarte mici”, a afirmat primarul din Oţelu Roşu.

Luca Mălăiescu a adăugat că în locul combinatului ar putea fi amenajat un parc industrial, vechile hale fiind păstrate.

“Combinatul este închis de cinci ani de zile. Acolo sunt 16 hectare de teren, Mechel vinde oţelăria, dar sunt halele vechi care pot fi folosite, cu mici investiţii. Este sigur că o să se facă un parc industrial acolo, cel puţin aşa mi s-a spus, iar apoi halele vor fi scoase la închiriat. Sperăm să creeze noi locuri de muncă”, a conchis primarul oraşului Oţelu Roşu.