Conform oficialilor EuroNCAP, atât noul Volvo XC40, cât și cel mai recent model din familia Ford, Focus, au obținut calificativul maxim de cinci stele. XC40 a obținut un procentaj de 97% pentru protecția pasagerilor adulți, acest „detaliu” plasându-l printre cele mai bune cinci mașini testate de Euro NCAP în ultimii trei ani. 

Ambele mașini impresionează cel mai mult însă în domeniul siguranței active și al protecției pietonilor. Atât XC40 cât și Focus sunt echipate cu sistem autonom de frânare de urgență (AEB) care detectează bicicliștii și pietonii. Volvo are, de asemenea, o tehnologie ELK care acționează în situații de urgență pentru a nu permite mașinii să părăsească drumul sau să intre în zone cu trafic din sens opus.

„Este bine că vedem producători, atât din sectorul premium cât și din cel de volum, răspunzând noilor cerințe introduse de EuroNCAP în 2018. Prin instalarea unor tehnologii care salvează vieți, precum AEB și ELK ei oferă beneficii imediate în ceea ce privește siguranța”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.