Aeroportul internaţional Belrin-Brandenburg urmează să devină singurul care va deservi capitala Germaniei. Aeroportul a fost consturit de la zero, în urma unei investiții de 2.5 miliarde de euro, cele două deja existente în capitala Germaniei urmând a fi închise traficului general din iunie.
Testările pentru noul aeroport au început din luna noiembrie 2011 și urmau a fi terminate în ultima zi a lunii mai. La exercițiile de testare ia parte un număr de 10.000-15.000 de persoane aparținând companiilor de handling, operatorilor aerieni, firmelor de securitate și aeroportului.  Se fac șapte module de training pentru angajați. Fiecare modul cuprinde atât o parte de teorie, cât și una de practică la fața locului.  Training-urile reprezintă o provocare logistică: zilnic 30 de antrenori asigură pregătirea în aproximativ 10 seminarii ținute în 8 locuri diferite din aeroport.
Potrivit oficialilor aeroportului, Berlin Brandenburg ar putea fi deschis ”la sfârşitul verii”.

”Nu este o zi bună pentru aeroportul Berlin-Brandenburg Willy-Brandt, nu este o zi bună pentru numeroşii turişti ai regiunii noastre”, a declarat primarul Berlinului Klaus Wowereit pentru presă, potrivit AP.

Citiți și Cum se testează un aeroport înainte de inaugurare