Imprimarea 3D, care foloseşte o imprimantă pentru a face obiecte tridimensionale după un design digital, a dat lovitura în industriile manufacturiere din întreaga lume, dar a fost până acum puţin utilizată în construcţii.

Clădirea va avea un singur etaj, cu o suprafaţă de aproximativ 185 metri pătraţi şi va fi imprimată strat cu strat folosind o imprimantă înaltă de peste şase metri, a spus Mohamed Al Gergawi, secretar general al guvernului cu rang de ministru în Emiratele Arabe Unite.

Asamblarea lor ulterioară ar putea lua numai câteva săptămâni. Mobilierul de interior şi componentele structurale interioare ar putea fi, de asemenea, construite prin imprimare 3D cu beton armat, gips armat cu fibră de sticla şi plastic.

Acest proiect este realizat în colaborare cu Winsun, o companie chineză care a făcut pionierat în utilizarea de imprimante 3D pentru construcţia de case.

Oficialul menţionat a citat studii estimative potrivit cărora această tehnică ar putea reduce timpul de construcţie cu 50-70 de procente iar costurile forţei de muncă cu 50-80 de procente, mai scrie DPA. AGERPRES