În ce condiții ar vrea social democrații să intre la guvernare? Orice altă variantă nu poate fi luată în considerare

În acest context, Daniel Suciu a fost întrebat dacă PSD va sprijini un guvern minoritar, în cazul în care se va ajunge la o astfel de situaţie după congresele partidelor din coaliţia de guvernare.

„PSD va intra la guvernare cu premier din rândurile sale. Orice altă variantă nu poate fi luată în considerare. Ne-am ars o dată şi s-a ars o dată toată ţara, că l-am susţinut pe Ludovic Orban în plină pandemie. A doua oară nu se va întâmpla acest lucru. Cum să susţinem un Guvern cu Ralucuţa Turcan, cu Cîţu, cu Vîlceanu, cu Doamne iartă-mă ce au ăştia acolo? Nicio şansă, nu se va mai întâmpla acest lucru. Varianta PSD este: participăm la guvernare cu premier PSD, punct”, a răspuns deputatul PSD.

Posibilitarea depunerii unei moţiuni de cenzură

De asemenea, acesta a mai spus că PSD va discuta săptămâna viitoare despre posibilitarea depunerii unei moţiuni de cenzură, după ce începe activitatea parlamentară.

„La începutul săptămânii viitoare, vom avea reuniunea grupurilor parlamentare, cu Biroul Permanent Naţional şi cu toţi preşedinţii, şi vom lua în discuţie toate variantele pe care le avem, mai ales că începe şi sesiunea parlamentară, să vedem, depunem moţiune de cenzură, îi mai aşteptăm să se îngroape de tot cu congresele lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o părere pur personală, acest guvern nu ar trebui să stea nici măcar un minut la Palatul Victoria, nu doar pentru că este Cîţu un infractor şi un penal internaţional, nu pentru că Orban, înaintea lui, tot liberalii spun, a condus şedinţele de guvern cu ţuică. Performanţele lor economice şi care se văd în nivelul de trai sunt catastrofale”, a conchis Daniel Suciu.