Cele mai scumpe locuinţe vechi din Capitală, după preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, sunt cele din zonele Unirea, Cotroceni şi Victoria, iar cele mai ieftine sunt în Berceni, potrivit unui studiu al MagazinulDeCase.ro.

În fruntea clasamentului, cele mai scumpe zone din Bucureşti sunt, în ordine, Unirii – 1.862 euro/mp, Cotroceni – 1.848 euro/mp şi Victoriei – 1.820 euro/mp, în timp ce, cele mai accesibile, sunt Drumul Taberei – 1.083 euro/mp, Pantelimon – 1.034 euro/mp şi Berceni – 1.011 euro/mp.

În lunile iulie-septembrie preţul mediu de tranzacţionare pe metrul pătrat, calculat la suprafaţa utilă a apartamentului, a fost cuprins, în zonele centrale din Bucureşti, între 1.311 şi 1.524 euro, cel mai mic preţ fiind înregistrat în zona Pache Protopescu, iar cel mai mare în zona Nerva Traian.

Date obţinute din vânzarea a 462 de apartamente

Studiul, care nu a inclus cartierele Herăstrău, Primăverii, Caşin şi Ferentari, a fost realizat în perioada 1 iulie – 30 septembrie şi a analizat preţurile finale, de vânzare, pentru un număr de 462 de apartamente, stoc vechi, tranzacţionate în acest interval între particulari, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro. Preţurile pe metrul pătrat sunt raportate la valoarea totală a imobilelor, fără îmbunătăţiri, şi calculate pentru suprafaţa utilă.

Zonele din categoria rezidenţial exclusivistă – Herăstrău, Primăverii şi Caşin – nu au fost incluse din lipsa unui număr reprezentativ de tranzacţii. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi cartierul Ferentari. În studiu au fost eliminate apartamentele de la primul şi ultimul etaj, fiind luate în considerare doar apartamente de confort I şi II.

Tranzacţiile au crescut

„Realizarea studiului a fost posibilă în condiţiile în care dinamica tranzacţiilor a înregistrat o creştere care a permis astfel stabilirea unui nivel mediu al preţurilor în funcţie de zonă. După un an de la blocajul apărut în piaţă, astăzi putem să discutăm efectiv despre preţuri, având şi un număr semnificativ de tranzacţii. În acelaşi timp putem să analizăm şi unde ne situăm faţă de maximul pieţei atins la sfârşitul anului 2007, sau ca nivel faţă de pieţele din regiune”, a declarat, în comunicat, directorul general la MagazinulDeCase.ro, Matei Malos.

În cadrul studiului au fost incluse doar apartamente din stocul vechi, nemobiliate şi fără îmbunătăţiri. MagazinulDeCase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, în baza unui preţ fix, fără comision.

DETALII:
Vezi aici cât costă metrul pătrat din Bucureşti.

SURSA: Mediafax