Introducerea impozitului forfetar nu s-a decis, deocamdata, membrii coalitiei de guvernare hotarand ca, inainte de adoptarea acestei masuri, sa poarte discutii cu mediul de afaceri.

„Am atras atentia, in coalitie, ca sunt foarte multe firme ingrijorate de acest impozit forfetar.

S-a convenit ca, inainte de a se lua o decizie in Guvern, sa existe o discutie cu partenerii sociali – sindicate si mediu de afaceri – sa vedem efectiv care ar fi implicatiile acestui impozit forfetar, iar ministerul de Finante sa vina cu o propunere. Sa fie discutiile purtate si apoi sa se poata lua o decizie in coalitie”, a declarat vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita.

Ideea introducerii impozitului forfetar, adica o suma fixa, pe cifra de afaceri, a fost adusa in discutie, luna trecuta, de catre ministrul finantelor si, in principiu a fost acdeptata de catre comunitatea oamenilor de afaceri.

Ministrul finantelor a luat decizia introducerii impozitului forfetar dupa ce, in urma unor controale, a constatat ca majoritatea firmelor din Romania declarau pierderi, pentru a nu plati impozit, dat cu toate acestea functionau in continuare.

Noi am sustinut acest impozit. Nu exista vreo afacere, de la cea mai mica la cea mai mare, care sa poata sa demonstreze ca platind anual o taxa forfetara de 1.000 – 1.500 euro, va da faliment. Daca da, atunci firma aceea da faliment oricum”, a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.