Banca centrală și autoritatea de reglementare financiară din Singapore a venit cu un anunț surprinzător! Oficialii acestei instituţii atrag atenția cu privire la „oscilațiile speculative puternice.” Avertismentul îi privește pe investitorii de retail care își plasează banii în criptomonede, anunță CNBC. Directorul general al băncii centrale din Singapore, Ravi Menon, a declarat că „nu vede cu ochi buni criptomonedele sau token-urile ca active de investiții pentru investitorii de retail.”

„Prețurile activelor cripto nu sunt ancorate în niciun element economic fundamental și sunt supuse unor oscilații speculative puternice. Investitorii în aceste jetoane riscă să sufere pierderi semnificative.”, a explicat Ravi Menon. Acesta a adăugat că Singapore nu se grăbește să dezvolte o monedă digitală pentru retail. El vede activul ca pe o versiune digitală a numerarului.

Bitcoin a crescut cu 130% în acest an

Conform ultimelor date înregistrate, monedele digitale au înregistrat o expansiune semnificativă în 2021. Bitcoin și ethereum au atins, luni, un maxim istoric în Statele Unite ale Americii. Numai în acest an, bitcoin a crescut cu 130%, iar ether a crescut cu 550% în aceeași perioadă.

În acest moment, bitcoin s-a mărit cu 2,7% la 68.086,45 de dolari. În timp ce a doua cea mai mare monedă digitală din lume ca valoarea, ether, a crescut cu 1,56% la 4.813,94 dolari, anunță Coindesk.

Tesla nu mai acceptă bitcoin

În noiembrie, miliarde de dolari au fost șterse de pe piețele de criptomonede, după anunțul directorului general al Tesla, Elon Musk. Acesta a scris pe Twitter că firma producătoare de autoturisme refuză să mai accepte utilizarea bacnotelor digitale pentru achiziționarea mașilor sale.

În prezent, state din întreaga lume analizează modul de reglementare al criptomonedelelor. El Salvador a legalizat, deja, bitcoinul ca mijloc de plată.

Blockchain și crypto token-urile pot aduce „beneficia potențiale”

Ravi Menon a declarat că Autoritatea Monetară din Singapore consideră că blockchain, un registru digital care înregistrează tranzacțiile ce nu pot fi modificate sau șterse, și crypto token-urile pot aduce „multe beneficii potențiale.”

Potrivit spuselor sale, un exemplu de utilizare potențial puternic este ca token-urile cripto să faciliteze plăți transfrontaliere la un preț mai mic și într-un timp mai scurt, dar și să finanțeze comerțul.