Fondul austriac de investiţii Immoeast, care a anunţat recent că este pregătit să îşi reducă expunerea pe piaţa românescă, a vândut astăzi participaţia majoritară deţinută în cadrul companiei de dezvoltare imobiliară Prime Property BG REIT din Bulgaria.

Surse citate de agenţia bulgară de ştiri Novinite au anunţat că fondul austriac, care deţine o participaţie de 42% în cadrul Prime Property BG, a vândut circa zece milioane de acţiuni, respectiv 2% din companie, dar ulterior au venit rectificări care informează că Immoeast a vândut întregul pachet majoritar.

Cumpărătorii sunt Delta Food, deţinut de Kaliman, Borat Harom şi Global Tours, în asociere cu alţi acţionari cheie din cadrul Prime Property, precum producătorul de biscuiţi Pobeda, care deţine circa 17% din acţiunile companiei.

Delta Food şi Global Tours deţin acum peste 30%, respectiv 10% din Prime Property BG. Preţul tranzacţiei nu a fost comunicat.

Alţi acţionari importanţi în cadrul Prime Property BG sunt fondul de pensii Doverie, care deţine circa 21% din acţiuni.

Immoeast mai deţine pe piaţa bulgară clădirea de birouri Antim Tower din Sofia, prima achiziţie realizată în Bulgaria.

Când începe valul în România

Oficialii Immoeast au anunţat la sfărşitul lunii trecute că vor vinde o parte din activele imobiliare deţinute în România şi s-ar putea să vândă un mall din Moscova pentru a-şi reduce epunerea pe cele două pieţe.

Fondul a anunţat încă de la începutul anului că este în negocieri pentru anularea a o serie de parteneriate pe piaţa locală care vor conduce la vânzări de proprietăţi din portofoliu în acest an, după ce a renunţat deja la două din cele mai mari parteneriate în care erau implicate companiile European Future Group şi S+B.

Immoeast deţine 72 de proprietăţi pe piaţa românească, în valoare totală de 750 milioane euro, reprezentând circa 13% din portofoliul grupului. România este cea mai mare piaţă pentru Immoeast.

SURSA: Novinite