Immo Industry Group (IIG), dezvoltatorul de proiecte imobiliare industriale şi de logistică personalizate, şi Rostik Group, actualul său partener în Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI), anunţă că subsidiara Rostik Group ce se ocupă de proiecte imobiliare, CorpEstate, a achizitionat a 28.55% din acţiunile IIG pentru suma de 23.2 milioane Euro, lucru ce va permite IIG să îşi întărească poziţia dominantă pe pieţe cheie: Europa Centrală şi de Est, Rusia, Comunitatea Statelor Independente şi Turcia.

Structura de acţionariat a Immo Industry Group va continua să fie controlată de către Managementul IIG, condus de către Filip Schelfhout, CEO IIG, care va deţine 50.01% din acţiuni la finalizarea tranzacţiei. Acţionarii minoritari sunt Willemen Group – companie de antreprenoriat belgian, deţinută de Johan Willemen şi JML, controlată de intreprinzătorii belgieni Marc De Waele şi Luc Everaert.

Comentând asupra lărgirii parteneriatului cu Rostik Group, Filip Schelfhout, CEO IIG, a declarat că în 2007, IIG şi Rostik Group au lansat ImmoRosIndustry (IRI), un joint venture care livrează proiectele imobiliare IIG industriale şi de logistică personalizate în Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI). “Parteneriatul între IIG şi Rostik Group a luat amploare, de aceea pentru noi a fost un pas logic ca parteneriatul cu grupul rusesc pentru Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) să fie unul şi mai strâns. Faptul că Rostik Group a devenit acţionar IIG cu drepturi depline deschide multe oportunităţi pentru viitorul Immo Industry Group. Suntem onoraţi că Rostik Group, cu portofoliul său impresionant, se alătură planului nostru ambiţios de dezvoltare.”

Vladimir Mekhrishvili, Managing Partener al CorpEstate, a declarat: „CorpEstate este una dintre afacerile Rostik Group care au cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultima perioadă, iar IIG este recunoscută pentru performanţele sale profesionale ridicate în domeniul său de activitate. Parteneriatul iniţial pe care l-am avut cu IIG în Rusia şi CIS ne-a oferit oportunitatea de a înţelege mai bine experienţa unică, know-how-ul, tehnologia şi abordarea distinctă pe care IIG o are asupra proiectelor imobiliare industriale şi de logistică personalizate. Acum, prin această investiţie, ne-am întărit parteneriatul şi sprijinim creşterea IIG şi dincolo de teritoriul Rusiei şi Comunităţii Statelor Independente.”

Sursa: IIG