Deschiderea unui nou restaurant de tip fast-food în Sectorul 1 din Capitală a dus luni la formarea unei cozi de zeci de persoane. Toți s-au aliniat la coadă în jurul orelor prânzului, pe bulevardul Dacia pentru burgeri gratis.

La fața locului au fost prezent și un echipaj al Jandarmeriei București, care le-a pus în vedere acestora să respecte distanțarea fizică. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, s-a lăsat cu amenzi.

Amendă de 10.000 de lei pentru administratorul localului

Administratorul localului din Sectorul 1 care oferea burgeri gratuit a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

“Referitor la faptul că mai multe persoane nu respectă distanţarea în apropierea unui restaurant din Sectorul 1 care oferea mâncare gratuit, poliţişti ai Secţiei 1 Poliţie au procedat la dispersarea persoanelor prezente şi transmiterea de mesaje acustice în care erau făcute recomandări de păstrare a distanţei”, informează un comunicat transmis luni de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, administratorul respectivului local a fost condus la subunitatea de poliţie, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Peste 6.500 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 6.549 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.378.225 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.335 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

MAI a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

GCS transmite că trebuie luate în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să se apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor, valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 20,00.