Spectacol de excepție la București. A avut loc ediția cu numărul opt a iMapp

Concursul internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest – Winners League, care a avut loc sâmbătă la București, a fost câștigat de un artist din Ucraina.

Este vorba despre Julia Shamsheieva.

castigatoare iMapp 2023
SURSA FOTO: Facebook, iMapp Bucharest

„Juriul alcătuit din reprezentanţi marcanţi ai industriei audiovizuale din întreaga lume a decis câştigătorul ediţiei din acest an: Julia Shamsheieva (Ucraina) care a prezentat lucrarea interactivă „Chiaroscuro”. Marele premiu a fost înmânat chiar de Jean-Michel Jarre ambasadorul internaţional al evenimentului”, au transmis organizatorii.

Premiul a fost înmânat de către celebrul Jean-Michel Jarre. Acesta a recunoscut că este îndrăgostit de capitala României.

„Jean-Michel Jarre a declarat că iubeşte Bucureştiul, iar sentimentul este reciproc, cu siguranţă. Suntem extrem de mândri şi recunoscători că un artist de asemenea anvergură este ambasador internaţional al celui mare eveniment de video mapping din lume!”, au mai afirmat organizatorii iMapp Bucharest.

Lucrările de video mapping au fost prezentate pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului.

Vezi aici imaginile filmate în Piața Constituției.

Evenimentul a ajuns la cea de-a opta ediție. Tema concursului de anul acesta a fost „Contraste”, iar participanții au fost:

  • PostSignal – Jeremy Oury şi Dorian Rigal (echipa câştigătoare a Premiului Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franţa),
  • John Tettenborn şi Kourtney Lara Ross (câştigători ai Genius Loci Weimar Festival din Germania),
  • Panagiotis Tomaras (câştigătorul ediţiei de anul trecut al CosmoLights Projection Mapping din Grecia),
  • MultiScalar creat şi condus de Reinaldo Verde (câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei din 2023 al Zsolnay Light Festival din Ungaria),
  • Julia Shamsheieva (câştigătoare a Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia).

Ce i-a nemulțumit pe spectatorii prezenți la iMapp Bucharest 2023?

iMapp ferestre luminate
SURSA FOTO: Facebook, Laurențiu Matache
iMapp ferestre luminate
SURSA FOTO: Facebook, Mihai Ghior

Au existat însă și critici pentru evenimentul de sâmbătă seară. Oamenii au fost nemulțumiți de faptul că la două ferestre de la Palatul Parlamentului a fost uitată lumina aprinsă. Acest lucru a știrbit un pic din spectacolul video pregătit la iMapp.

Iată câteva dintre comentariile apărute pe pagina de Facebook a organizatorilor:

”Ruşine!!! V-ati batut joc de noi si de participanti!!!! CHIAR NU PUTEATI SA STINGETI CELE 2 FERESTRE????”

”Sunt curios ce măsuri se vor lua în legătură cu acele ferestre.Toţi vorbim despre toleranţă. Nimeni nu vorbeşte despre responsabilitate. Fără responsabilizare nu poţi să visezi la performanţă. Să îţi baţi joc de probabil cel mai unic eveniment care se întâmplă în Bucureşti şi de zeci de mii de oameni. Fix din clădirea a ceea ce ar trebui să fie cea mai democratică instituţie din ţara asta. E timpul să recunoaştem că suntem încă feudali.”

”Pe durata proiectiei, pe fatada Palatului Parlamentului au stralucit doua ferestre ale unei impunatoare sali de la un etaj superior. Jenant.”

”Numai la noi trebuie să fie posibil ca sâmbătă noaptea, într-o instituţie în care mai mult se stă decât se munceşte, cuiva să nu îi pese de faptul că se întâmplă „cel mai mare eveniment de video mapping din lume.”

”Nesimţirea se măsoară şi în 2 lumini uitate aprinse când se întâmplă iMapp pe clădirea ta.”