Coloane militare pe șoselele din România! MApN reacționează: Este o încercare de deformare a realității

Așadar, MApN a informat pe pagina oficială de Facebook că imaginile respective reprezintă „încercări de deformare a realității”, după ce anumiți internauți au crezut că ar fi „dovada” mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.

De asemenea, autoritățile subliniază că au fost persoane care au vizualizat imaginile menite să inducă panica și care au sesizat discrepanțele. Mai precis, acestea au fost filmate pe timp de vară sau sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare”

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare. În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.

Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori. De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.

Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse. De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe. Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații”, a informat Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.