Angela Merkel le promitea germanilor săptămâna aceasta că în scurt timp vor începe relaxarea măsurilor de izolare, dar acest lucru se va întâmpla după Paște. Cancelarul german le-a cerut oamenilor să respecte distanțarea socială de marea sărbătoare a Învierii pentru că va mai fi ”un Paște și la anul”. Bine, mai este unul și peste trei ani, La o adică, îl putem sărbători doar o dată în viață.

Astăzi este Paștele catolic, sărbătorit și în Germania, și încă sunt în vigoare măsurile de distanțare socială. Dar se pare însă că nu și pentru oaspeții lor români. Personajele principale ale îmbulzelii de la Cluj de acum două zile au intrat deja în munca câmpului. În România a fost revoltă, trăită de fiecare în propria casă, din cauza inconștienței autorităților, care amendează la foc continuu în restul cazurilor, dar ne așteptam la mai mult din partea eficienței germane.

Peste 3600 de români plecați în 3 zile din Cluj

În ultimele trei zile numai de pe Aeroportul din Cluj au plecat peste 3600 de români spre diferite oraşe din Germania. Împinşi de incertitudinea zilei de mâine în condiţiile în care nu au un loc de muncă în România, mii de români rin toată ţara s-au smuls din nou de lângă familie, chiar înainte sarbătorilor Pascale. Au plecat în Germania unde vor face munci agricole.

Imagini apărute pe internet ridică semne de întrebare enorme legate de protecţia care ar fi trebuit să fie asigurată muncitorilor în condiţiile pandemiei de coronavirus. Mii de oameni aşteaptă într-un şir imens înghesuiţi unuii în alţii să le vină rândul să intre pe parcelele de ceapă verde.

Aceasta e echipa care recolteaza ceapa verde…300 de persoane în Germania :)Nici o respectare a carantinei!

Posted by Mitran Marius Dan on Saturday, 11 April 2020