”Se află în faza de proiect. Încă nu sunt stabilite condițiile în care vom prelua mobila. Ne dorim ca până la finele anului să îl derulăm”, au declarat marți reprezentanții IKEA cu ocazia prezentării rezultatelor financiare.
În 2013, magazinul IKEA a colectat și reciclat 691,5 tone de carton și hârtie, 60,4 tone de metal, 121 tone de lemn, 69,5 tone de plastic, 18,7 tone de sticlă, 10,9 tone de baterii și becuri uzate și peste 1,5 tone de ulei comestibil. Procentul de reciclare este de 70% din totalul deșeurilor generate, față de 49% în precedentele 12 luni. 
Altfel, reprezentanții IKEA au spus că un proiect privind reciclarea mobilei a început deja în Marea Britanie. Tot în Marea Britanie, IKEA a anunțat că a intrat pe un nou segment: comercializarea de panouri solare, potrivit Mashable.com. Este vorba despre magazinele din Southampton, unde panorile se vând cu 9.200 de dolari bucata. În acest preț a fost inclusă și instalarea.
Mashable a mai scris că retailer-ul suedez intenționează să extindă produsul în toate cele 17 magazine din Marea Britanie, în încercarea de a promova folosirea energiei alternative.