Ministrul Finanțelor a felicitat compania pentru decizia luată.

„Felicitări IKEA! Tocmai am terminat o video conferinţă cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe şi doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA România în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie – 12 iunie. Reprezentaţii companiei IKEA au spus că deşi ne aflăm în faţa multor provocări în perioada următoare, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se aşteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic”, arată ministrul Finanţelor.

IKEA a întâmpinat provocări fără precedent

Reprezentanții companiei ne-au mărturisit totul despre această hotărâre. Deși a avut probleme din cauza virusului, IKEA speră că totul va reveni la normal.

”IKEA România s-a confruntat cu provocări fără precedent pe fondul crizei generată de coronavirus, iar viitorul nostru era neclar la acel moment. De aceea, am decis să acceptăm sprijinul oferit de Guvernul României pentru salariile pe lunile martie și aprilie ale angajaților afectați de criza din sănătate. Suntem recunoscători guvernului pentru sprijinirea afacerilor noastre și a oamenilor noștri prin intermediul măsurilor speciale pe care le-au oferit.

Suntem fericiți că situația s-a schimbat, afacerea noastră revine la normal și observăm că românii sunt dornici să își îmbunătățească viața de zi cu zi cu soluții și produse IKEA. Acum suntem mult mai optimiști și putem începe din nou să privim spre viitor.

Ca o companie responsabilă social, dorim să contribuim și mai mult la viitorul luminos al nostru, al tuturor. Credem că banii pe care intenționam să-i accesăm ar putea fi de ajutor altor companii sau părți ale societății care în acest moment au mult mai mare nevoie de ei.

Prin urmare, am luat decizia de a nu mai accepta sprijinul guvernamental oferit companiilor, legat de păstrarea locurilor de muncă ale angajaților noștri.

IKEA își dorește să rămână aici pe termen lung – pentru oameni, dar și pentru menținerea activității noastre. Viziunea noastră, aceea de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru mulți oameni, ne ghidează în toate activitățile pe care le desfășurăm.”, au spus reprezentanții pentru Capital.