Având în vedere pandemia de coronavirus şi starea de urgenţă instituită în România, retailerul Ikea a luat decizia închiderii magazinelor începând cu data de vineri, 20 martie, ora 18:00.

Este vorba despre cele două magazine ale Ikea din România, ambele situaţie în Bucureşti (Băneasa şi Pallady), depozitul logistic din localitatea Mogoşoaia şi pick-up point-urile de pe teritoriul ţării, au fost anunţaţi angajaţii retailerului suedez.

Clienţii Ikea România vor putea comanda în continuare produsele de pe site prin intermediul serviciului de livrare la domiciliu.

Ulterior, mesajul a apărut şi pe site-ul Ikea România.

Ikea a luat măsuri similare deja şi în alte ţări, scrie presa internaţională. Spre exemplu, cele 22 de magazine din Marea Britanie sau cele 50 din Statele Unite au fost şi ele închise.

O nouă formă de stimulent pentru angajaţii Ikea

Recent, Ikea România anunţa introducerea unei noi forme de stimulent – o lună de tranziție pentru părinți, menită să vină în sprijinul angajaților cu copii mici, arătând în același timp preocupare pentru viața de familie a acestora.

Toți angajații IKEA România care au devenit părinți și au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului, vor putea acum să lucreze cu jumătate de normă în prima lună după revenirea la muncă și vor fi plătiți ca și cum ar fi lucrat cu normă întreagă.

Noul beneficiu este parte a campaniei dedicate egalității de gen care anul acesta se desfășoară sub sloganul „Egalitatea începe de acasă”, preciza Violeta Neniță, Market Manager Ikea România.