Ceremonia de așezare a pietrei de temelie, care anunță începerea lucrărilor de construcție pentru al doilea magazin IKEA din România, a avut loc marți, pe terenul IKEA pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, în București.

Al doilea magazin va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland. Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin o gamă de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional.

Potrivit datelor companiei, IKEA Pallady va dubla capacitatea IKEA de a prelua comenzi online pentru clienții din România. Compania investește 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției) în cel de-al doilea magazin din București.

În urma achiziției terenului în iunie 2015, compania a depus documentația pentru un nou PUZ al terenului și a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. După ce a desemnat un constructor general în septembrie 2017 și a primit autorizația de construire finală de la Primăria Sectorului 3 din București în octombrie 2017, au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca IKEA să poată începe lucrările de construcție. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârșitul verii 2018.

Peste 300 de locuri de muncă vor fi create în magazinul IKEA Pallady, iar recrutarea se bazează pe valorile IKEA: o dorință puternică de a învăța, motivația de a face lucrurile mai bine, simplitatea și bunul simț, abilitatea de a conduce prin propriul exemplu, eficiența și atenția pentru costuri. IKEA va începe procesul de recrutare prin promovarea potențialilor candidați talentați din unitățile existente (SEE și internațional) în funcții noi în Pallady. După ce vor fi ocupate pozițiile din echipa de management a magazinului, IKEA va începe al doilea val de recrutare externă. Recrutarea în masă pentru angajații magazinului este planificată să înceapă în februarie – martie 2018.

A doilea magazin din București va fi construit în apropierea autostradei A1, în Sectorul 3 din București și va avea acces ușor la transportul în comun pentru clienți: tramvai, metrou și autobuz, reducând astfel emisiile de CO2 generate de transport.