Se menține astfel tendința ascendentă din ultima perioadă. Președintele Igor Dodon a dispus din nou intervenția armatei pentru a ajuta la respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Intervine armata

Dintre cei aproximativ 11.500 de infectați, aproximativ 1.900 sunt lucrătorii medicali, una dintre cele mai mari rate din lume, potrivit unor experți. Având în vedere numărul mare de îmbolnăviri din ultimul timp, președintele Igor Dodon a dispus intervenția Armatei Naționale, care ar urma să ajute poliția la supravegherea respectării măsurilor de prevenire și control al răspândirii infecției. Autoritățile de peste Prut au mai scos armata pe străzi în Chișinău la sfârșitul lunii martie.

Atunci, mai mulți politicieni și experți au considerat măsura ca excesivă și ineficientă. Amintim că Guvernul a dispus revenirea la un regim de activitate special, iar premierul Ion Chicu a avertizat cetățenii și agenții economici cu penalități și amenzi mari în cazul în care nu vor respecta măsurile epidemiologice.

De luni, bugetarii vor lucra intr-un regim special. A fost propusă și schimbarea graficului transportului public la Chișinău și la Bălți. La Chișinău au fost sigilate terenurile de joacă pentru copii.

Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că nu vor mai impune restricții pentru economie, astfel încât, de luni, în Republica Moldova se vor deschide restaurantele și localurile, dar și sălile de sport și vor fi eliminate restricțiile pentru cursele aeriene.