Au găsit în cutia poștală o scrisoare de la autoritatea financiară, în care erau anunțați că li s-au șters datoriile mărunte către stat. Adică orice amenzi de parcare sau penalizări la biblioteci sau taxe tv, de exemplu, rămase neplătite.
E un efort pentru care statul danez scoate din buzunar echivalentul a 78 de milioane de euro. Societatea s-a împărțit în două tabere – una critică acerb această inițiativă, celalaltă o aplaudă.Guvernanții nu au dat explicații pentru această decizie, dar au declarat ferm că nu se va mai repeta.

În România, datornicii nu au fost scutiți de plată, însă în curând numele lor nu va mai figura pe lista ANAF. În viitorul apropiat, numai companiile vor mai apărea pe listele datornicilor la Fisc, prevede un proiect de lege care a trecut deja de Senat și care urmează să ajungă la votul decisiv al Camerei Deputatilor, cu propunere de adoptare. În momentul de față, pe listele datornicilor apar atât firmele, cât și persoanele fizice, ceea ce înseamnă că, pe viitor, numai companiile vor mai figura în ele.