Steve Jobs, CEO Apple, avea 24 de ani în anul 1979 şi ocupa pe atunci funcţia de vicepreşedinte al diviziei care se ocupa cu dezvoltarea de noi produse –  Vice President of New Product Development.

Patru ani mai târziu, în anul 1983 Steve Jobs ar fi trebuit să fie numit CEO al companiei Apple, fiind unul dintre cei mai valoroşi oameni din Silicon Valley. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, board-ul Apple pereferând să îl numească în această funcţie pe John Sculley, preşedintele PepsiCo.

Iată ce declara Sculley despre Jobs  într-un interviu în revista Business Week:
„Lui Steve i-au plăcut întotdeauna lucrurile frumoase.  El considera că PC-ul va deveni un produs de masă, însă această idee era de neconceput la începutul anilor ’80. El a presimţit că PC-ul va schimba lumea”.

„Steve este un minimalist. Îmi amintesc că atunci când fost la Steve acasă aceasta nu avea niciun fel de mobilă. Avea doar o poză cu Einstein, pe care îl admira mult, o lampă, un scaun şi un pat. Nu vroia să aibă multe lucruri, însă era incredibil de atent în alegerile pe care le făcea”.

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/rglOWHxkPG0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>