Totul pornește de la problema imensă pe care parcarea mașinilor o reprezintă, peste tot în lume, şi nu doar în marile aglomerații urbane. De exemplu, preţul unui loc de parcare în orăşelul St. Ives a ajuns să fie două ori mai mare decât salariul mediu anual al locuitorilor. Şi cu toate acestea, când este scos la vânzare un spaţiu, amatorii intră într-o adevătată cursă a ofertelor pentru cumpărarea lui, scrie Daily Mail.

Din punctul de vedere al viceprimarul localităţii, Cllr Colin Nicholls, "un singur tip de om dă atâţia bani pe aşa ceva. E genul care cheltuieşte la fel de mult şi pe haine şi alte accesorii”.

Tot în oraşul britanic de pe Coasta Celtică a Marii Britanii, dar în urmă cu doi ani, a fost vândut un alt loc de parcare şi mai scump, aproape 80.000 de euro.

Cel mai scump loc de parcare din lume a fost vândut la New York, la începutul acestui an, pentru nici  mai mult nici mai puţin de circa 1 milion de dolari (cca. 800.000 de euro).

Daily Mail a calculat că aceşti bani ajung să plăteşti o amendă de 115 dolari pentru parcare neregulamentară în fiecare zi, timp de 24 de ani.