Clinicile mobile, dotate cu aparatură pentru medicină internă şi raze-X, au fost special transformate pentru a face faţă drumurilor şi condiţiilor dificile din ţările vizate. În acest sens, clinicile mobile au fost dezvoltate pe vehicule Hyundai cu tracţiune 4×4 (HD120, şasiu GVW 12,520kg) şi deţin suspensii cu pernă de aer pentru a proteja echipamentul medical fragil, ce este operat exclusiv prin propria energie furnizată.
Începând cu Etiopia, un total de 10 clinici mobile vor fi donate în acest an către Republica Democrată Congo, Nigeria, Ghana şi Rwanda). Fiecare stat va primi câte două clinici mobile, dintre care una dotată pentru medicină internă şi o alta pentru investigaţii cu aparate digitale cu raze X.

Clinicile vor fi operate în parteneriat cu Korea Foundation for International Healthcare, guvernele locale, clinici locale şi ONG-uri.

Pe lângă donaţia vehiculelor, 60 de studenţi universitari din programul "Happy Move Global Youth Volunteers" vor depune muncă voluntară la Addis Ababa, în Etiopia, în perioada 5-16 iulie, perioadă în care vor oferi consultaţii şi îngrijire medicală gratuită, în colaborare cu Open Doctors Society of Korea, şi vor ajuta la instalarea toaletelor publice pentru un mediu mai igienic, în parteneriat cu Habitat for Humanity International. 

De la înfiinţarea sa în iulie 2008, "Happy Move Global Youth Volunteers" a selectat 500 de studenţi universitari voluntari în fiecare vară şi iarnă, ce au derulat programe în diferite ţări, precum: India, Brazilia, China, Slovacia, Turcia, Egipt şi Filipine.

Pe lista proiectelor din 2011 derulate de către voluntarii selectaţi se mai află construirea unor biblioteci pentru copii şi renovarea unor grădiniţe în Thailanda, dar şi prevenirea deşertificării în Mongolia, în cadrul proiectului Hyundai Green Zone, construcţia de case şi oferirea de servicii medicale gratuite în India, dar şi participarea la schimburi culturale în Brazilia.   

Hyundai Auto România, parte a Grupului Ţiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai pe plan local din anul 1994 şi aduce pe piaţa naţională 12 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale uşoare. Fondata în anul 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.
SURSA: Agerpres