În prezent în versiune beta, HTC Power To Give îşi propune să determine posesorii de smartphone-uri să acceseze puterea de procesare nefolosită a dispozitivelor pentru a găsi răspunsurile la unele dintre cele mai importante întrebări ale societăţii. În prezent, cauze precum lupta împotriva cancerului, SIDA şi Alzheimer; motivaţia de a asigura apă potabilă fiecărui copil şi chiar descoperirea unor forme de viaţă extraterestre, toate sunt adresate cu ajutorul platformelor mobile de voluntariat.

Utilizatorii pot folosismartphone-urile cu sistemAndroid pentru a oferi un sprijin tangibil în domenii de cercetare esențiale, printre care medicină, ştiinţă şi ecologie.HTC Power To Give a fost dezvoltat în parteneriat cu Dr. David Anderson, de la University of California, Berkeley.Proiectul va sprijini cea mai amplă iniţiativă de voluntariat în sistem computerizat din lume, folosind capabilităţile de procesare foarte puternice ale unei reţele globale de smartphone-uri.

Puterea, în cifre

Un milion de smartphone-uri HTC One,lucrând împreună la un proiect via HTC Power To Give,pot oferi o putere de procesare similară cu cea a unuia dintre cele 30 de supercomputere existente în lume (un PetaFLOP). Acest lucru poate scurta drastic ciclurile de cercetare pentru organizaţii care, altfel, ar trebui să piardă ani întregi analizând acelaşi volum de date şi poate creşte şansele de a aduce la lumină descoperiri importante în probleme vitale ce şi-ar găsi rezolvarea în săptămâni, luni, ani sau chiar zeci de ani. De exemplu, unul dintre programele disponibile la lansare este IBM World Community Grid, ce oferă oricui oportunitatea de a ajuta avansul tehnologic donându-şi puterea de procesare nefolosită a computerului, smartphone-ului sau tabletei, pentru a fi folosită în cercetare umanitară. Până acum, voluntarii World Community Grid au contribuit cu echivalentul a aproape 900.000 de ani de timp de procesare la proiecte de cercetare de ultimă oră.

Potenţial nelimitat

 “Am folosit frecvent inovaţia pentru a aduce schimbarea în industria mobilă, dar acest program duce viziunea noastră cu un pas mai departe. Cu HTC Power To Give, vrem să oferim oricui posibilitatea să dedice puterea de procesare nefolosită a smartphone-ului pentru a contribui la proiecte ce au potenţialul de a schimba lumea,” a declarat Cher Wang, Chairwoman HTC.

“HTC Power To Give va sprijini cea mai amplă iniţiativă din lume în materie de computing voluntar, iar impactul pe care acest proiect îl va avea asupra lumii, de-a lungul anilor, este imens. Va schimba totul”, a declarat Dr. David Anderson, inventatorul Shared Computing Initiative BOINC, University of California, Berkeley.

Cher Wanga adăugat: “Am discutat despre impactul pe care îl pot avea doar un milion de smartphone-uri cuHTC Power To Give. Pe de altă parte, analiştii estimează că peste 780 de milioane de terminale cu Android au fost vândute numai în 2013. Imaginaţi-vă diferenţa pe care o putem face pentru viitorul copiilor noştri dacă doar unii dintre aceşti utilizatori de Android vor putea să direcţioneze o parte din puterea de procesare nefolosită pentru a ajuta la aflarea răspunsurilor unora dintre cele mai importante întrebări ce ne afectează pe toţi.”

Înrolare simplă

După descărcarea aplicaţiei HTC Power To Give din magazinul Google Play, posesorii de smartphone-uri pot selecta programul de cercetare pe care vor să îl susțină prin direcționarea uneipărți din puterea de procesare a telefoanelor proprii.HTC Power To Give va rula în timp ce telefonul este pus la încărcat şi conectat la o reţea WIFI, permiţând utilizatorilorsă schimbe lumea în timp ce stau la birou sau se relaxează acasă.

Versiunea beta HTC Power To Give va fi disponibilă pentru descărcare în Google Play şi, pentru început, va fi compatibilă cu familia HTC One, HTC Butterfly şiHTC Butterfly S. HTC plănuieşte să facă aplicaţia disponibilă şi pentru posesorii altor tipuri de smartphone-uri cu Android în următoarele şase luni, timp în care versiunea beta va fi îmbunătăţită constant.

HTC Power To Give a fost creată în parteneriat cu Dr. David Anderson, inventatorul Shared Computing Initiative BOINC, de la University of California, Berkeley, şi Fearlessly Frank, Global Brand Consultancy.