HR Club, asociaţia profesională a specialiştilor în resurse umane din România, a anunţat că are în plan expansiunea regională şi internaţională în următorii doi ani. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale, care a vut loc la începutul lunii martie.

Consolidarea parteneriatului strategic dintre funcţiunea de resurse umane şi managementul de vârf, accentuarea dialogului cu asociaţiile omoloage din ţările est-europene, extinderea acţiunilor HR Club în principalele judeţe din ţară, întărirea rolului social pe care HR Club îl joacă împreună cu partenerii săi publici sunt câteva dintre priorităţile incluse în noua strategie a asociatiei.

“Noul mandat va continua, în mod firesc, ce a fost făcut bine de acum cinci ani până în prezent. Un proiect important pentru noi îl reprezintă crearea de standarde ocupaţionale în domeniul resurselor umane. În calitate de membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) ne vom implica activ în acţiunile acestui for european. Nu în ultimul rând vom continua să acordăm o atenţie deosebită celor 400 de membri care formează comunitatea HR Club”, a declarat Csaba Gergely, Preşedintele HR Club (foto).

În luna august a acestui an, HR Club va încheia proiectul „Parteneriat în sprijinul dezvoltării domeniului resurselor umane” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  cu o valoare eligibilă de 1.194.490 RON. La finalul acestui proiect, specialiştii în resurse umane din România, vor avea primul manual de bune practici, un centru online de resurse, vor fi  formulate propuneri legislative cu privire la schimbarea Codului Ocupaţiilor din România (COR) şi a legislaţiei muncii.