"Grupul Rosal, acţionarul majoritar al Exporom, a investit, în urmă cu cinci ani, 9,5 milioane de euro în cumpărarea, prin licitaţie de la o bancă, a 15 hectare de teren şi a unor clădiri. În 2009, am început construcţia complexului expoziţional în care am investit, până în prezent, pentru modernizare şi dotări, 36 milioane de lei (circa 8,5 milioane de euro). Pentru etapa a doua, de modernizare a celei de a doua hale expoziţionale, de 8.000 de metri pătraţi, vom investi, din 2013, încă 1-1,2 milioane de euro. Conform estimărilor, investiţia iniţială va fi amortizată în cinci ani”, a spus Bogdan Almaşi.

Complexul expoziţional Exporom, situat în oraşul Pantelimon, are un spaţiu total de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, din care pavilionul expoziţional se întinde pe 18.430 mp. La acesta se adaugă sălile de conferinţe – 1.630 mp, spaţiul de birou – 1.150 mp, o parcare exterioară de 24.956 mp pentru 1.200 de autoturisme. De asemenea, Exporom va construi şi opera un hotel de trei stele, cu 97 de camere, cu o suprafaţă de 1.090 mp, un restaurant de 1.590 mp şi un ansamblu de protocol dispus pe 1.420 mp.

,,Exporom s-a înfiinţat ca răspuns la nevoile exprimate de managerii companiilor ce reprezintă publicul ţintă de a participa la expoziţii şi târguri mari, de anvergură, evenimente care să ofere atât spaţiul adecvat, cât şi logistica necesară, după modelul celor din Europa”, a mai declarat Almaşi.

Exporom Trading International a achiziţionat şi patru autobuze care vor prelua vizitatorii care nu se deplasează la centrul expoziţional cu propriul autoturism. Pentru primul an de funcţionare, Exporom va da acces liber vizitatorilor care vin la manifestările proprii.

Primul eveniment găzduit de Exporom va fi pregătirea unei salate uriaşe prin care România să intre în Cartea Recordurilor. Principalul competitor al Exporom este organizatorul de târguri şi expoziţii Romexpo.

Exporom este deţinut în proporţie de 99,9% de Grupul Rosal controlat de oamenii de afaceri Gheorghe Minea, Dumitru Mihalache şi Honorius Prigoană.

Sursa: Agerpres