Împreuna cu versiunea hatchback, Honda va lansa și versiunea sedan a compactei Civic, un model a cărui popularitate a crescut considerabil în ultimii ani pe piața din România. Prefațată de prototipul Civic, prezentat în primavară la salonul auto de la Geneva, versiunea finală a modelului reprezintă încă un pas important în ofensiva europeană a celor de la Honda, care a debutat anul trecut prin lansările noilor modele HR-V și Jazz.

Premiera globală a noului Civic hatchback va fi dublată și de prezentarea oficială a versiunii europene pentru Civic sedan, model ce a fost lansat anul trecut pe piața din America de Nord.

A zecea generatie Honda Civic marchează cea mai importantă investiție efectuată de constructorul nipon la nivel de dezvoltare, fiind și prima oară când compacta japoneză va fi construită pe o platforma globală unică.

Civic hatchback va fi produs în continuare la uzina britanică din Swindon și va fi exportată inclusiv pe piața din America de Nord în timp ce sedanul va fi produs în Turcia, la Gebze.

Noua generatie Civic va fi disponibila în Europa, în cele doua versiuni de caroserie, începând cu primăvara anului viitor. Deși oficialii niponi nu au oferit date despre noile propulsoare care vor anima noul Civic, apropiați ai companiei au dezvăluit că în Europa nu vor mai fi disponibile motoare normal aspirate ci doar turbo. Vor exista două variante VTEC, una de 1 litru, cu trei cilindri, care va dezvolta 129 CP și o alta de 1.5 litri care pune la dispoziția șoferului 182 CP.

Tot la Paris, Hoinda va prezenta ediția specială Jazz Spotlight, care va avea un set de modificări estetice menite să atragă clienții în căutarea unui plus la nivel de imagine.