Fostul secretar de Stat Hillary Clinton a avertizat despre „consecințele uriașe” ale deciziei președintelui Joe Biden de a retrage trupele din Afganistan, potrivit FoxNews.

Biden a anunțat luna trecută planurile de a retrage cei 2.500 de soldați din Afganistan, unde SUA a intrat în război în urmă cu 20 de ani. Se așteaptă ca toate trupele americane să părăsească țara până pe 11 septembrie.

Acuzaţii grave la adresa lui Joe Biden 

Fostul secretar de stat a comentat pentru CNN decizia lui Biden de a pleca din Afganistan. „Ei bine, a fost deja luată. Și știu că este o decizie foarte dificilă”, a declarat Clinton. “Este ceea ce numim o problemă rea. Știți că există consecințe anticipate și neintenționate, de a rămâne și de a pleca. Președintele a luat decizia de a pleca”, a comentat Hillary Clinton.

Se reiau atacurile teroriste?

Clinton a remarcat potențialul celor „două consecințe uriașe”, pe care guvernul SUA ar trebui să se concentreze. Ea a spus că există riscul prăbușirii regimului de la Kabul și preluarea puterii de către talibani, precum și reluarea atacurilor teroriste globale.

“Una este să scoți trupele care au sprijinit securitatea în Afganistan, au sprijinit armata afgană, lăsând-o acum să se descurce singură. Dar nu ne putem permite să ne sustragem de la consecințele acestei decizii”, a afirmat Clinton.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat pentru CBS că Washingtonul trebuie să fie pregătit pentru orice scenariu. „Doar pentru că trupele noastre vin acasă nu înseamnă că plecăm”, a spus Blinken. El a precizat că SUA va continua să sprijine economic, umanitar și la dezvoltarea Afganistanului.