E limpede că aceștia au nevoie de locuri unde să poată mânca repede și bine, unde să poată să-și stabilească întâlniri sau să bea pur și simplu o cafea în liniște. La ora prânzului restaurantele și cafenelele din zonă devin neîncăpătoare. Semn că oferta este încă prea mică. Pe de altă parte, majoritatea restaurantelor de aici își promovează meniurile de prânz, iar seara sunt aproape pustii. E greu să faci cantină la amiază și restaurant cu pretenții după apus ca să satisfaci toate gusturile și buzunarele. Există, probabil, o rețetă, dar mi se pare că în zona aceasta puțini au găsit-o.
Foarte aproape de Europa House într-o casă mică și cochetă se află un mic restaurant-bistro care se numește High Life. Clădirea care adăpostește acest local înțeleg că este construită la începutul secolului al 19-lea și este certificată ca fiind monument istoric. Aici a fost o bună bucată de timp unul din locurile de întâlnire ale protipendadei bucureștene, iar apoi a devenit reședință boierească. Restaurantul de astăzi a apărut, dacă țin eu minte bine, prin anii ‘90. Fiind atât de bine poziționat l-am remarcat imediat și l-am vizitat în ultimii 10 ani de mai multe ori, cu diverse împrejurări.
High life este un restaurant de nivel mediu și numele său nu descrie nici pe departe categoria de clienți pe care o țintește. Este mai degrabă un loc unde să poți mânca un prânz ieftin și relativ gustos. Iar oamenii care lucrează în zonă par să aprecieze acest lucru, pentru că locul este frecvent arhiplin între orele 12 si 14. Ambianța sa în interior este una mai degrabă banală, care nu se distinge prin cine știe ce elemente de design. Mult lemn, tablouri și tapiserii vechi pe pereți, culori discrete și lumină puțină. În curte au o terasă destul de mică însă foarte populară în sezonul cald pentru că este destul de umbroasă.
Meniul este cam stufos, pe stilul “din toate câte ceva”. Având specific preponderent italian este foarte probabil să găsiți acolo ceva care să vă fie pe plac. Ospătarii sunt destul eficienți, dar la vremea prânzului pot deveni frecvent depășiți de evenimente, mai ales dacă nu știți ce vreți să comandați și aveți nevoie de mai multe lămuriri, exact în momentul acela de maximă agitație când toată lumea are nevoie de ei. La ora aceea, dacă optați pentru meniul rapid al zilei, care costă până în 20 de lei, aveți toate șansele să terminați masa într-o oră.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

Pentru primul fel aveți o listă destul de mare din care puteți alege. Fie aperitive calde: mamaliguță cu brânză și smântână (13 lei), cașcaval pane (13 lei) sau ciuperciu umplute cu sos de gorgonzola și parmezan (14 lei), fie salate: caprese (13 lei) sau grecească (15 lei), fie o supă de pui cu legume (8 lei). La felul doi vă recomand pastele, cu prețuri între 13 și 18 lei sau unul dintre șnitelele de pui sau de porc care am remarcat că sunt foarte apreciate de clienții fideli de la High life (14-24 de lei).

Legendă

Mâncare: 3 puncte din 5
Serviciu: 3 puncte din 5
Atmosferă: 3 puncte din 5

High life
Str. Grigore Alexandrescu nr. 6
021.317.39.73
www.high-life.ro